Skip Navigation or Skip to Content

And the winner is…

Tilburg-Waalwijk is de beste regio op het gebied van e-fulfilment. Dat bleek 16 mei na afloop van de Summit Logistieke Hotspots in Dordrecht.

Onze regio eindigde eerder met zeer kleine verschillen op de derde plek in de race voor de titel beste logistieke Hotspot van Nederland.

Intensieve samenwerking tussen de 3 O’s
Ronald Bakker, wethouder van Waalwijk: ’’Voor Logistiek Midden Brabant (LMB) onderstrepen deze mooie uitslagen, dat de regio een stevige en constante toppositie heeft verworven binnen de logistieke sector in Nederland.” Dit succes is grotendeels te danken aan de intensieve samenwerking die er plaats vindt tussen overheden, ondernemers en onderwijsinstellingen. Hierdoor is het mogelijk om snel en actief verbanden te leggen, contacten op te bouwen en gezamenlijk in te spelen op de nieuwste marktontwikkelingen.

Actief beleid werpt vruchten af
E-fulfilment is zo’n ontwikkeling die in korte tijd een hoge vlucht heeft genomen. E-fulfilment zijn de werkzaamheden die nodig zijn bij de verwerking van goederen na een transactie via internet. De werkzaamheden kunnen bestaan uit: inslag en opslag, verzamelen, verpakken en verzenden van goederen naar de opgegeven adresgegevens. Logistiek en internetwinkels zijn daarbij onlosmakelijk met elkaar verbonden. Snelheid, de juiste technische toepassingen en digitalisering zijn randvoorwaarden binnen dit proces. Midden-Brabant voert een actief beleid om bedrijven in deze sterk groeiende sector optimaal van dienst te kunnen zijn. Klinkende namen als CoolBlue en Bol.com kiezen niet voor niets onze regio als thuisbasis voor hun e-commerce logistiek. De nummer 1 positie als beste e-fulfilment hotspot van Nederland is een mooie opsteker voor de regio Midden-Brabant. Een positie die LMB in de toekomst zeker nog verder gaat verstevigen en uitbouwen.

Midpoint Brabant