Skip Navigation or Skip to Content

Ambassadeur Leerwerkloket: Roy Verploegen

Dit is een gezamenlijke publicatie van Leerwerkloket Midden-Brabant en Midpoint Brabant.

Vertel eens in het kort iets over je bedrijf
Mainfreight is een global supply chain partner die in 1978 is opgericht in Nieuw-Zeeland. Wereldwijd hebben we drie divisies: transport, warehousing en Air&Ocean. In 2011 heeft Mainfreight het transportbedrijf Wim Bosman met zijn grote wagenpark en Europese dekking overgenomen. Voor de branch in Tilburg ben ik als branchmanager verantwoordelijk. We zijn gespecialiseerd in gepalletiseerde zendingen. Branch Tilburg doet afhalingen en leveringen in provincie Brabant en Zeeland. Zendingen worden 24 uur per dag in het crossdock Tilburg verladen naar andere branches in Europa. We krijgen steeds meer vestigingen in Europa. In Tilburg hebben we inmiddels 34 gepassioneerde teammembers, wereldwijd zitten we in 16 landen, 331 branches en 11.311 teammembers.

Waarom is een leven lang ontwikkelen zo belangrijk voor jouw bedrijf?Wereldwijd werken we op basis van drie pilaren: cultuur, familie en filosofie. Een diploma of onderwijs is een optie, echter is leren en ontwikkelen verplicht binnen Mainfreight. Belangrijk is dat je binnen het team past. Je krijgt alle gelegenheid om jezelf te ontwikkelen. We hebben geen leidinggevende functies extern ingevuld maar teammembers die intern doorgroeien. De teammembers maken het verschil en klanten bepalen onze performance , dat is onze overtuiging en zie je ook terug in de teams. Ik heb ben zelf op crossdock gestart in 3-ploegendienst en daarna meerdere functie mogen uitvoeren. We zijn ook BBL leerbedrijf en meerdere chauffeurs hebben rijbewijs behaald via Mainfreight of zijn op crossdock begonnen en nu chauffeur of planner geworden.

Hoe breng je het in de praktijk?
We zijn een team en iedereen heeft hier zijn verantwoordelijkheden en neemt zelf zijn beslissingen. Mijn rol is dan ook vooral om support te bieden en lange termijn ontwikkeling van team. Onze filosofie is dat een branch is gebaseerd op véél goede teammembers en niet op een paar. Iedereen krijgt de kans om zich te ontwikkelen. We doen dit met interne en externe trainingen en maken samen met de medewerker een roadmap(meer jaren plan) voor hun toekomst. Voor teammembers die moeilijker kunnen leren nemen we extra de tijd. En we kijken niet alleen naar de werksituatie, maar ook hoe je jezelf privé kunt ontwikkelen.

Nieuwe teammembers krijgen een naast een introductie periode en buddy een 2 daagse training waarbij we visie, 3 pilaren worden toegelicht en hoe iedere teammember het verschil kan maken in welke functie je ook zit.

Hoe kun je andere ondernemers hiermee helpen?
We sluiten aan bij netwerken en delen de visie waar we trots op zijn. Andersom leren we ook van andere bedrijven hoe zij het aanpakken. We zijn relatief nieuw in Tilburg en komen graag in contact met sterke netwerken, zoals Midpoint Brabant en Leerwerkloket.
Tilburg is de logistieke hotspot van Nederland waar veel logistieke bedrijven zitten en ook veel samenwerking is mbt ontwikkelingen en duurzaamheid in de regio
Daarnaast werken we ook samen met Avans Hogeschool Breda en Tilburg University voor traineeships en starterfuncties.

Hoe is de samenwerking met Leerwerkloket tot stand gekomen en welk traject is er doorlopen?
We waren op zoek naar nieuwe teammembers. Het UWV tipte ons om contact op te nemen met het Leerwerkloket. Met een ondernemersadviseur van het Leerwerkloket hebben we onze 100 jaar visie gedeeld. Deze houdt in dat we bij elke keuze denken aan het langetermijneffect Bij een ontbijtsessie van het Leerwerkloket hebben we deze visie gedeeld en hebben we uitgebreid kunnen sparren met andere bedrijven.

Tot slot: wanneer schakel je Leerwerkloket in?
Samen met partners van Leerwerk loket organiseert Leerwerkloket Open Dagen. Wij staan er ook voor open om bij ons een kijkje in de keuken te geven. Wij houden elke eerste dinsdag van de maand een inloopmiddag om kennis te maken met Mainfreight. We vertellen dan wat werken in de logistiek inhoudt. Leerwerkloket helpt om dit onder de aandacht te brengen. Het grote netwerk van Leerwerkloket is heel waardevol. We inspireren ook graag andere bedrijven met onze filosofie en aanpak om de getalenteerde teammembers te ontwikkelen binnen eigen organisatie voor de lange termijn.

Midpoint Brabant