Skip Navigation or Skip to Content

Aanvraag Corona-OverbruggingsLening geopend voor startups, scale-ups en innovatief mkb

In het kader van de Covid19-crisis trekt het Kabinet €100 miljoen uit voor overbruggingskredieten voor startups, scale-ups, innovatieve mkb’ers en mkb-ers zonder kredietrelatie bij een bank . Aanvragen voor deze Corona-OverbruggingsLening (COL) kun je doen vanaf 29 april tot 1 oktober 2020.

Gunstige voorwaarden

De overbruggingsleningen hebben voordelige condities en gaan over bedragen tussen €50.000,- tot €2 miljoen. Het uniforme rentetarief is 3%, de looptijd is drie jaar met mogelijkheid tot verlenging en je kunt boetevrij vervroegd aflossen. Boven de €250.000,- wordt 25% cofinanciering verwacht van aandeelhouders of andere investeerders. Aanvragen onder de €500.000,- worden binnen vier tot negen werkdagen afgehandeld. Over aanvragen boven de €500.000,- valt binnen drie werkweken een besluit.

COL is een noodinstrument vanwege de economische situatie door de Covid19-uitbraak. Als startup, scale-up, innovatief mkb-bedrijf of mkb-er zonder kredietrelatie bij een bank moet je kunnen aantonen dat deze lening hierdoor nu hard nodig is en dat je wel een duurzaam en gezond toekomstperspectief hebt. Ook moet je kosten reducerende maatregelen hebben genomen die je redelijkerwijs mag verwachten. Voor een overbruggingslening kun je alleen in aanmerking komen als je niet terecht kunt bij jouw bank voor een BMKB-C of GO borgstelling vanuit het Rijk. De regeling geldt niet voor de sectoren retail, horeca, kleine zakelijke dienstverlening en zelfstandig ondernemers.

Hoe aanvragen, waar meer info?

Info over de voorwaarden en aanvraagprocedure vind je op de site van ROM Nederland. Wil je als ondernemer in Midden-Brabant meer weten? Neem dan contact op met Station88, Huis voor Ondernemerschap en Innovatie. Via dit informatieloket kom je in contact met adviseurs met gespecialiseerde kennis en expertise over oplossingen voor corona-gerelateerde problematiek.

Stuur een mailtje naar info@station88.nl of bel op 013-3034102. Wil je een kosteloos 1-op-1 gesprek dan kun je jezelf via deze link inschrijven voor een afspraak op een door jou gekozen tijdstip. In deze infographic lees je welke crisisregelingen er nog meer zijn. Midpoint Brabant is medeoprichter van Station88 en brengt er haar kennis, kunde en netwerk in.

Nicole van Hoof - Aanjager duurzame economie