Skip Navigation or Skip to Content

Aantrekkelijke SLIM-subsidie voor ontwikkelen werknemers mkb

Mkb-ondernemers in Midden-Brabant opgelet: de Rijksoverheid heeft een interessante regeling om leren en ontwikkelen van werknemers vanzelfsprekend te maken: de Stimuleringsregeling leren en ontwikkelen in het mkb (SLIM).  Als mkb-ondernemer kun je subsidie krijgen voor de vier activiteiten:

– Doorlichting onderneming. Bijvoorbeeld om een externe adviseur in te schakelen om je bedrijf door te laten lichten. En een toekomstgericht opleidings- en ontwikkelplan te maken. Hiermee gaat je bedrijf direct aan de slag.

– Loopbaan- en ontwikkeladviezen voor werknemers. Een loopbaan- of ontwikkeladvies stimuleert werknemers actief na te denken over hun toekomst. Dit helpt een ondernemer zijn medewerkers vitaal te houden. Daarnaast is het goed voor de strategische planning van het bedrijf.

– Initiatieven gericht op methoden die werknemers aanmoedigen in hun ontwikkeling. Bijvoorbeeld door het oprichten van een bedrijfsschool. Of ontwikkeling van een systeem van ontwikkelgesprekken met werknemers. Of het opschalen en uitbreiden van succesvolle projecten.

– Derde leerweg. Een mkb-werkgever kan een praktijkleerplaats aanbieden voor (delen) van een mbo-opleiding in de derde leerweg. Dat is een maatwerktraject voor volwassenen met werkervaring. Maar ook voor werkzoekenden en werknemers die een carrièreswitch willen maken.

Aanvragen kun je dit jaar doen in de volgende perioden: mkb-ondernemingen (max. € 25.000) in maart en september, samenwerkingsverbanden tussen tenminste twee mkb-ondernemingen (max € 500.000) en grote landbouw-, horeca- en leisurebedrijven (max.€ 200.000) in juni en juli.

Meer informatie vind je hier.

Midpoint Brabant