Skip Navigation or Skip to Content

8 bedrijven uit Midden-Brabant genomineerd voor Brabantse Circulaire Innovatie Top 20

Maar liefst acht bedrijven uit Midden-Brabant zijn genomineerd voor de Brabantse Circulaire Innovatie Top 20. Iets waar het programma Midpoint Brabant Circulair trots op is. De verkiezing brengt initiatieven voor het voetlicht die tot de verbeelding spreken en laten zien wat een circulaire economie kan betekenen voor Noord-Brabant. 

De acht genomineerde innovaties uit Midden-Brabant zijn:

  • Dé duurzame oplossing voor overbodige voorraden van metalen onderdelen – CastLab (Tilburg)
  • Circulaire bedrijfskleding – Schijvens Corporate Fashion (Hilvarenbeek)
  • Circulaire grondstoffen uit spuiwater – Natuchem BV (Tilburg)
  • De eerste echte circulaire keuken – Chainable (Gilze)
  • Haal de vis uit de visolie en de palm uit palmolie – Algeabra by Just BOB (Tilburg)
  • Optimus, een Circulaire Biobased, Energieleverende en Natuurinclusieve sociale Huurwoning – Timmerfabriek Frank van Roij (Goirle)
  • Parksharing – FLOOW2 (Oisterwijk)
  • Smart CoolBox – From Sensor to Data BV (Oisterwijk)

De jury maakt op dinsdag 2 februari om 17.00 uur tijdens een live-uitzending tijdens de Week van de Circulaire Economie bekend wie er met de juryprijs en de publieksprijs vandoor gaan. De juryprijs is een bedrag van € 5.000. De winnaar van de publieksprijs krijgt twee dagen begeleiding vanuit de Brabantse Ontwikkelings Maatschappij (BOM). De uitzending is gratis online bij te wonen. Je hoeft je alleen maar hier aan te melden.

Jury

De jury staat onder leiding van prof. dr. Jacqueline Cramer, met ruim vijfenveertig jaar ervaring op het milieuterrein binnen het bedrijfsleven, maatschappelijke organisaties, de politiek en de universiteit. Daarnaast zitten in de jury: Martijn van Gruijthuijsen, gedeputeerde voor Economie bij de provincie Noord-Brabant, ondernemer Serge Kornuyt, Brigit van Dijk, CEO van de Brabantse Ontwikkelings Maatschappij (BOM) en Hein Brekelmans, werkzaam op de afdeling duurzame financieringen bij ABN AMRO.

De organisatie is in handen van VNO-NCW Brabant Zeeland, i.s.m. de provincie Noord-Brabant, de BOM en ABN AMRO. In Brabant werkt VNO-NCW Brabant Zeeland samen met deze partijen aan een versnellingsprogramma om ondernemers te ondersteunen die circulair willen ondernemen.

Midpoint Brabant