Skip Navigation or Skip to Content

360 Group is eerste Impactmaker van het Kwartaal Tilburg 2024

Fotobijschrift: Wethouder Bas van der Pol overhandigt Impact Award aan Peter van Veggel, managing director en Nick van Veggel, commercial director bij 360 Group.

Reshaping plastic together is hun motto. Bij de 360 Group in Tilburg werken ze dagelijks aan de verwerking en creatie van duurzame, innovatieve en circulaire kunststofoplossingen. Het bijzondere is dat de 360 Group bestaat uit verschillende elkaar versterkende bedrijfsonderdelen, ieder met een duidelijk DNA . Zo wordt er over volle breedte van de kunststofketen actief samengewerkt om meerwaarde te creëren. En dat maakt dat dit Tilburgse bedrijf impact kan maken, binnen en buiten de stadsgrenzen.

Wethouder Bas van der Pol (economie) reikte als erkenning een Impact Award uit tijdens het bezoek op 14 maart jl. Zijn reactie: “Tilburg wil in 2045 circulair zijn en dat betekent dat we moeten versnellen in hergebruik van kunststof materialen. De 360 Group is zowel specialist in het ´upcyclen´ en ´blenden´ van diverse gerecyclede grondstoffen als in het laten recyclen van plastic afval tot hoogwaardige herverwerking. En als laatste is het bedrijf een sparringpartner voor circulaire kunststofoplossingen. Ze transformeren niet alleen plastic afval tot nieuwe grondstoffen, maar ook tot innovatieve gerecyclede eindproducten en nemen direct deel aan duurzame ontwikkelingen voor diverse klanten. Een prachtig voorbeeld van  impact maken in de week van de circulaire economie. Het is dan ook passend om in de week van de circulaire economie, de Impact Award uit te reiken aan dit innovatieve Tilburgse bedrijf.”

Van afval naar nieuwe duurzame producten

“Steeds meer bedrijven kiezen bewust voor duurzaamheid en komen bij ons voor een circulaire oplossing”, vertelt Peter van Veggel, Managing Partner bij 360 Group. “Zo daagde Heineken ons uit om het wegwerp plastic van drie festivals om te zetten naar een circulair concept. Onder het motto “Recycle the Party” hebben we de bekers verwerkt in korrels die we vervolgens hebben versmolten tot barplaten die duurzaam te hergebruiken zijn. En met ons gerecyclede plastic maakt Elho, ook gevestigd in Tilburg, de mooiste designpotten. De schoonheid in afval wordt al jaren mede mogelijk gemaakt door het re-granulaat afkomstig uit onze blendsilo’s. Een samenwerking waar we ontzettend trots op zijn.”

Impactmaker van het kwartaal is een initiatief van de gemeente Tilburg en Make it in Tilburg (Citymarketing Tilburg). Het staat ieder kwartaal stil bij een Tilburgse onderneming die onderscheidend is door innovatie, creativiteit en ondernemerschap. Impactmakers zijn de ondernemers in Tilburg die impact maken, binnen en buiten de stadsgrenzen.

Midpoint Brabant