Skip Navigation or Skip to Content

20 april symposium Europan 17 | Living Cities

BLASt en CAST organiseren in opdracht van Europan NL donderdagavond 20 april een openbaar symposium naar aanleiding van ontwerpcompetitie Europan 17. Europan is de langstlopende en meest omvangrijke ontwerpcompetitie van Europa voor architecten tot 40 jaar. De 51 locaties van Europan 17 staan model voor vraagstukken die momenteel op veel plekken in Europa spelen. De Stedelijke Regio Breda-Tilburg (SRBT) is gastregio voor Europan 17 in Nederland. In de SRBT werken negentien gemeenten, vier waterschappen, de provincie Noord-Brabant en het Rijk samen aan de duurzame ontwikkeling van de regio. De regio doet mee met zes locaties (Groenewoud en Kenniskwartier in Tilburg, ’t Zoet en Schorsmolen in Breda, het winkelcentrum in Etten-Leur en de Taxandriaweg in Waalwijk). Europan NL voert publieksgerichte activiteiten uit in samenwerking met de lokale architectuurcentra BLASt (Breda) en CAST (Tilburg).

 

Programma 20 april
Overdag is er voor de deelnemers aan de competitie een excursie langs de zes locaties en een verdiepende toelichting op de opgaves met Q&A, waarbij de projectleiders namens de deelnemende gemeenten aan het woord komen.  Zie ook www.europan.nl voor het volledige dagprogramma.

 

Tijdens het avondprogramma, dat voor iedereen toegankelijk is, gaan we dieper in op het belang van de SRBT en prijsvragen zoals Europan, maar ook op de zes locaties en de bijbehorende thema’s. We praten onder andere met:

 

Bas van der Pol (wethouder gemeente Tilburg) en Bas van Rijsbergen (directeur Stedelijke Ontwikkeling gemeente Breda) over de waarde en kracht van Europan voor de deelnemende gemeentes.

 

Ton Venhoeven (VenhoevenCS architecture+urbanism) geeft een presentatie over Living Cities.

 

Peter van Schie (stedenbouwkundige gemeente Breda) en Marco Visser (stedenbouwkundige gemeente Tilburg) zullen ingaan op de betekenis van deelname aan Europan voor de SRBT.

 

Sabine Lebesque (Europan NL) met een korte introductie over Europan. Wat doet Europan, waar staat het voor?

 

We sluiten de avond af met een tafelgesprek waarin we verder ingaan op thema’s zoals brede welvaart, nieuwe stedelijkheid en mobiliteit.

 

De presentatie en moderatie is in handen van Sophie Stravens. De voertaal deze avond is Engels.

 

  • Wat:                Symposium Europan met o.a. Sabine Lebesque, Bas van der Pol, Bas van Rijsbergen, Peter van Schie, Marco Visser en Ton Venhoeven
  • Waar:              Electron|MotMot gallery, Belcrumweg 19, Breda
  • Wanneer:       donderdag 20 april om 19.30uur (zaal open vanaf 19 uur, einde circa 21.15)
  • Kosten:           gratis

 

U kunt zich aanmelden via https://www.eventbrite.nl/e/tickets-europan-symposium-595901596717

Midpoint Brabant