Skip Navigation or Skip to Content

17 november Dag van de Ondernemer 2023

Er is jaarlijks 1 feestdag voor alle MKB-ers en dat is de landelijke dag  Dag van de Ondernemer. Dit jaar vieren we dit op vrijdag 17 november.

MKB-Nederland vindt dat ondernemers respect verdienen voor hun inzet en dat er een moment moet zijn waarop aandacht wordt gegeven aan het belang van ondernemers voor Nederland. Een dag waarop we het ondernemerschap vieren en ondernemers bedanken voor hun durf en doorzettingsvermogen.

Net als in 2022 slaan ook dit jaar Midpoint Brabant, Citymarketing TilburgStation88Gemeente Tilburg en JOST de handen ineen om een gevarieerd programma aan te bieden. Zowel de meer gevestigde ondernemer binnen het MKB als zeker ook de starter wordt ‘in het zonnetje’ gezet.

Dat gaan we doen door ruimte te geven aan het ontmoeten van ondernemers, een visie op ondernemen te geven en de rol van de lokale overheid hierin. Maar vooral kennisoverdracht in de vorm van diverse workshops. And last but not least, geven we extra aandacht aan een aantal ondernemers die afgelopen jaar een ondernemersprijs ontvingen.

Aan het einde van de middag bestaat er alle ruimte om onderling te kunnen netwerken. Uiteraard onder het genot van een hapje en een drankje.

Programma en praktische informatie

Datum: vrijdag 17 november 2023

Programma:
14:00 u: Ontvangst met koffie en thee
14:15 u: Opening en Welkom
14:30 u: Workshop ronde 1
15:30 u: Workshop ronde 2
16:45 u: Uitreiking van diverse ondernemersprijzen
17:30 u: Netwerkborrel
18:30 u: Einde

Locatie: Station88, Burgemeester Brokxlaan 12, 5041 SB Tilburg
Betaald parkeren:  Voor de deur of in parkeergarage Zwijssen.

Toegang en deelname aan het programma: Gratis, aanmelden is wel verplicht!

Workshops

De workshops zijn vooral gericht op het vergroten van jouw ondernemerskennis. Er zijn in totaal 4 verschillende thema’s. Je kunt in totaal 2 verschillende workshops van 1 uur volgen.

Hieronder vind je korte informatie over de workshops:

 

Workshopronde 1 (14:30u-15:30u)

Tarieven vragen als een PRO

Janne van Oorsouw | Winstadviseur, CFO & Spreker

Goede tarieven zijn een cruciaal onderdeel van een gezond bedrijf. Toch is dit voor veel ondernemers nog best een uitdaging! Hoe zorg je dat klanten JA zeggen tegen een goed tarief? En wanneer is het tijd om je tarief verder te verhogen?

Janneke van Oorsouw leert je welke 3 ingrediënten nodig zijn om jouw tarieven verder te verhogen. Ze houdt je een scherpe spiegel voor, zodat jij na afloop precies weet welke verbeterslag jij kan maken. Goed om te weten: Janneke werkt als winstadviseur en CFO voor zzp-ers en mkb-bedrijven.

Ondernemen met Slagkracht!

Marjo Landsman en  Niek Frijters

Loop jij met het idee rond een eigen onderneming te starten en vraag je je af wat hier allemaal bij komt kijken? Of heb je sinds kort een eigen bedrijf en wil je verder groeien in je kennis om hiermee een goede basis te leggen voor de toekomst? Tijdens de workshop ‘Maak een serieuze start met je ondernemerschap’ gaan we diverse onderdelen van het ondernemerschap belichten.

Denk aan:

  • Past ondernemerschap bij jou?
  • Wat ga je verkopen? Wie zijn je klanten? Hoe gaan de klanten jou vinden?
  • Bereken wat je nodig hebt aan inkomsten (let op: omzet is niet hetzelfde als winst)!
  • Wat betekent ondernemen voor je werk-privé balans en voor je gezin?
  • Maak een veilige opstart, hoe bereid je je goed voor en zorg je voor voldoende startkapitaal!

Kortom met de workshop ‘Ondernemen met Slagkracht’ gaan we een beeld schetsen wat het betekent om ondernemer te zijn! Welke kansen biedt dit jou. Welke informatie moet je helder hebben bij de opstart? En welke risico’s loop je als ondernemer.

Workshopronde 2 (15:30u-16:30u)

Ontgrendel Je Zakelijke Succes met De Kracht van Een Sterke Merkstrategie

Daphne Wasimin – Maneschijn | freelance merk | marketing strateeg

Ben je als ondernemer op zoek naar manieren om je bedrijf naar nieuwe hoogten te tillen? Loop je tegen uitdagingen aan zoals het bereiken van je doelgroep, je onderscheiden in een competitieve markt, of het opbouwen van langdurige klantrelaties? Dan is deze workshop speciaal voor jou! Ontdek hoe een sterke merkstrategie de sleutel kan zijn tot zakelijk succes.Wat kun je verwachten? 

✅ Leer hoe je jouw unieke merkidentiteit en waarden definieert, en hoe deze de basis vormen voor je zakelijke beslissingen.

✅ Ontdek hoe je je doelgroep effectief begrijpt en aantrekt, en leer hoe je jezelf positioneert als een onmisbare speler in jouw markt.

✅ Ontwikkel de vaardigheid van merkconsistentie in al je communicatie, en gebruik krachtige storytelling om de harten van je klanten te veroveren.

Waarom zou je meedoen? 🔥

Deze workshop is ontworpen om je te voorzien van concrete inzichten en praktische tips waarmee je direct aan de slag kunt. Of je nu een startende ondernemer bent of al een gevestigd bedrijf hebt, een sterke merkstrategie kan de motor zijn achter groei, erkenning en klantloyaliteit.

Deze workshop helpt je om de meest voorkomende pijnpunten van ondernemers op te lossen en je bedrijf naar nieuwe hoogten te brengen.

De Creatieve Kracht van Data

Erik Driessen | Creatieve Data Analist & Trainer

Denk je aan data, dan denk je al snel aan termen als zakelijk, serieus en cijfers. Maar wist je dat je data ook creatief kan inzetten? Tijdens deze inspiratiesessie:

  • neem ik je mee in mijn reis naar de datakunst
  • leer je hoe je technologie creatief kan inzetten voor je bedrijf
  • bespreek ik use cases van ondernemers die slimmer zijn gaan werken

Midpoint Brabant