Het Midpoint Brabant programma Smart MKB bestaat uit vier stappen. Per fase bekijken we wat de beste vervolgstap is voor jouw onderneming om kansen te benutten of te versnellen.

Vooraf: laat je inspireren

Wat weet jij van digitalisering en dataficering? Dat ervaar je via de vele live en online evenementen, workshops en praktijkcases van mede-ondernemers in Midden-Brabant. Midpoint Brabant brengt je in contact met de organisaties die je hiermee kunnen helpen.

Datakansenscan

Data-actieplan

Aan de slag!

Blijf aan boord

Welke marktkansen zijn er voor jouw bedrijf? Hoe kom je tot een succesvol nieuw datagedreven product? Wat is er technisch mogelijk en wat heb je allemaal nodig? En wat betekent dat voor jouw verdienmodel? Met een praktische datakansenscan brengen we dit samen in kaart. Je krijgt een helder inzicht in de verbeterkansen en het rendement dat je kunt halen. Een digicoach van Smart MKB evalueert de uitkomsten als basis voor een concreet data-actieplan.

We definiëren de waarde van data en vertalen dit naar een datavraagstuk en businesscase. We schetsen een routeplan voor een werkend prototype. De digicoaches gaan samen met jou aan de slag om dit plan te realiseren.

In circa vier tot zes maanden werk je toe naar een prototype en nieuwe kennisontwikkeling. Naast persoonlijke begeleiding van een digicoach werk je met studenten en/of experts aan jouw datavraagstuk. We beoordelen en bewerken de huidige data en nieuwe databehoeften en zorgen voor relevante additionele data. Vervolgens ontwikkelen we (diagnostische) algoritmen die domeinkennis en datapatronen bij elkaar brengen tot een werkend prototype. Dit doen we via het Smart MKB cloudplatform. Hiermee kun je kosteneffectief werken en gebruik maken van een bibliotheek aan datasets, algoritmen en protocollen. Bij deze stap ontvang je een drempelverlagende innovatievoucher. De hoogte hiervan is afhankelijk van de datasituatie en complexiteit van jouw datavraagstuk.

Smart MKB supportBasisPlusAdvanced
Ondersteuning digicoachJaJaJa
Voucher Smart MKB€ 500€ 1.000€ 1.500
Eigen bijdrage MKB-onderneming€ 1.000€ 2.500€ 5.000

Je hebt het gemak én succes van data ervaren. Met het data-actieplan werk je vervolgens toe naar een marktgereed product dat voor nog meer business zorgt. In deze fase komen vragen aan bod als: kun je de investering voor doorontwikkeling zelf dragen? Of heb je liever een flexibele oplossing met ondersteuning van talenten en experts, de juiste datatechnieken en een goed doortimmerde cloud infrastructuur?

Het Smart MKB platform faciliteert al deze zaken. Als ondernemer kun je een van de drie abonnementsvormen bij Smart MKB afnemen. Hiermee kun je use-cases inbrengen, heb je toegang tot digitalenten en kun je gebruik maken van datasets en het Smart MKB platform. Bovendien krijg je extra ondersteuning met servicehosting, data science middelen, software en verschillende handige hulpmiddelen. Datasets zijn vrijwel real-time beschikbaar en algoritmen worden doorontwikkeld, zodat snel een marktgereed product ontstaat en je continu toegang hebt tot de meest recente gegevens en ontwikkelingen. We ontwikkelen het diagnostisch model door naar een voorspellend model met artificial intelligence en machine learning algoritmen. Ook krijg je ondersteuning in zaken als implementatie, gebruikstrainingen, systeembeheer, licentiebeheer, veiligheid en ethiek. Zo kun je effectiever met je tijd en budget omgaan en jouw organisatie ‘future proof’ maken.

Alles bij elkaar opgeteld krijg je voor jouw bedrijf een flexibele R&D schil voor data en diensten. Met veel minder kosten kun je sneller successen behalen met datagedreven ondernemen.

Opleiding en training

Om digitalisering en dataficatie goed door te voeren, is het belangrijk dat jouw medewerkers de juiste zakelijke en technische competenties ontwikkelen. Daarom bieden we diverse opleidingen, lezingen, workshops, seminars en masterclasses aan, in samenwerking met onderwijs- en opleidingsorganisaties. Goed afgestemd op de behoeften van jouw bedrijf.

Smart MKB is een samenwerking van deze organisaties uit Midden-Brabant: