Midpoint Brabant Smart Logistics werkt samen met de Jheronimus Academy of Data Science (JADS) aan een verkenning naar de kansen van big data in de supply chain. Achterliggend idee is dat digitalisering in de logistieke keten zorgt voor een efficiënter en innovatiever logistiek netwerk. Er zijn veel big data beschikbaar, maar het is nog onduidelijk hoe je hiermee als bedrijf kansen kunt verzilveren. 

Het Digital Supply-Chain programma, DALI (Data Science voor Logistieke Innovatie) richt zich op bewustwording van de waarde van big data voor de logistieke supply chain. Dit gaat van aanreiken van kennis en hulpmiddelen tot starten van individuele kleinschalige pilots, die momenteel in volle gang zijn. In een vervolgfase komen er tot 2020 grootschalige Digital Sypply Chain proeftuinen voor heel Brabant.

De studie Data Science maakt deel uit van een bredere samenwerking tussen vier Brabantse partijen: provincie Noord-Brabant, gemeente ’s-Hertogenbosch, Tilburg University en TU Eindhoven. Deze samenwerking omhelst naast onderwijs ook onderzoek naar data science en een ecosysteem met tal van organisaties in Brabant. Hiermee stimuleren we de kennisinfrastructuur en internationale positionering van Brabant als Data Science Regio.

Voor meer informatie, bekijk de Whitepaper Data Science.

DALI wordt mede mogelijk gemaakt door: