Skip Navigation or Skip to Content

Station88 naar Gebouw 88 in de Spoorzone

Van der Weegen heeft een plan ingediend voor de verbouwing, renovatie en exploitatie van gebouw 88 in de Spoorzone dat een ‘Huis van Ondernemerschap en Innovatie’ dient te worden. Het voorstel is door de gemeente beoordeeld als acceptabel en realistisch.

“Wij zoeken altijd naar bijzondere plekken in de stad, de Spoorzone stond daarbij hoog op ons wensenlijstje. Met de verwerving van gebouw 88 hebben we er een prachtig stukje industrieel erfgoed bij”, zegt Chantal Gulickx, commercieel manager bij Van der Weegen Bouwgroep.

Midpoint Brabant
Midpoint Brabant is een van de bewoners van Gebouw88 met het Huis voor Ondernemerschap en Innovatie, dat inmiddels Station 88 heet. Hier staan ontwikkeling, advies, incubatie, innovatie, inspiratie, groei en netwerken centraal.

Vanuit Station 88 helpt Midpoint Brabant startende ondernemers succesvol te groeien, bieden programma’s aan voor ondernemers, van kennissessies tot presentaties, bundelen dienstverlening voor ondernemers en bieden huisvesting aan startende ondernemers.
Voor meer informatie en het indienen van ideeën, ga naar www.station88.nl

Vooruitlopend op de nieuwe locatie verhuist Midpoint Brabant per 1 december aanstaande naar het voormalige UWV-pand aan de Burgemeester Brokxlaan.

Ondernemershuis
In gebouw 88 zullen Midpoint Brabant, Starterslift en het Station88 (zoals het Huis voor ondernemerschap en innovatie Midden-Brabant inmiddels heet) starten. Het wordt een plek voor ontmoeting, samenwerking en dienstverlening voor starters, ZZP’ers en kleine ondernemingen zodat ze kunnen uitgroeien tot solide bedrijven om het ondernemersklimaat in Tilburg te verbeteren.

Geen sloop
In eerdere plannen stond Gebouw 88 op de slooplijst om zo plaats te maken voor nieuwbouw. De gemeente kiest ervoor om in de Spoorzone zoveel mogelijk erfgoed te behouden. De voormalige huurders van Gebouw 88 hebben vooruitlopend op de renovatie tijdelijk of permanent een andere plek gevonden. Zo is het Midpoint Center For Social Innovation (MSCI) tijdelijk gevestigd in het voormalig UWW-kantoor aan de Burgemeester Brokxlaan. Zodra gebouw88 klaar is verhuizen zij met Midpoint Brabant mee naar de overkant.